8.8.13

8 φυσικά τοπία που θα δυσκολευτείς να πιστέψεις (αν δεν τα έχεις δει) ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα

    Από τον ανταποκριτή μας τον Αντώνη! 


Η λίμνη του θανάτου, το μάτι της Γης ή η λευκή έρημος της Αιγύπτου; Μπορεί να μην καταλήξαμε στο πιο είναι το πιο ξεχωριστό τοπίο, όμως το συμπέρασμά μας το βγάλαμε: τελικά ο παράδεισος υπάρχει, και, όχι, δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζαμε.

Dead Vlei, Ναμίμπια
 
Το περίεργο δάσος, γνωστό και ως "λίμνη του θανάτου" σχηματίστηκε περίπου 1000 χρόνια πριν, όταν στην περιοχή υπήρχε άφθονο νερό. Με την αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών η περιοχή αποξηράνθηκε, αλλά το τοπίο φαντάζει ακόμη σαν ψεύτικο.
Hutt Lagoon, Αυστραλία
 
Η όψη της μάς αφήνει με το στόμα ανοιχτό: Πρόκειται για μια αλμυρή λίμνη που βρίσκεται στη βόρεια ακτή των εκβολών του ποταμού Hutt, στη δυτική Αυστραλία. Η λίμνη είναι περίπου 14 χιλιόμετρα (8,7 μίλια) σε μήκος και το κόκκινο ή ροζ χρώμα της εναλλάσσεται ανάλογα με την ποσότητα των καροτενοειδών που παράγουν τα φύκια Dunaliella salina. Βουτάμε;
Danxia Landforms, Κίνα
Λόφοι όλο χρώμα και γεωμετρικά σχήματα, ή αλλιώς Danxia, το "ρόδινο σύννεφο". Πρόκειται για έναν σχηματισμό που δημιουργείται από κόκκινο ψαμμίτη ο οποίος έχει διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου, σε μια σειρά από βουνά που περιβάλλονται από ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισμούς. Χάρμα οφθαλμών.
Lakes of Mount Kelimutu, Ινδονησία
Το ηφαίστειο Kelimutu περιέχει τρεις λίμνες με διαφορετικά χρώματα: Η Tiwu Ata Mbupu (Λίμνη των Γέρων) είναι συνήθως μπλε, ενώ η Tiwu Nuwa Muri Koo Fai (Λίμνη των Νέων και των Παρθένων) και η Tiwu Ata Polo (Η Μαγεμένη Λίμνη) είναι χωρισμένες από έναν τοίχο του κρατήρα και είναι πράσινες ή κόκκινες. Η συγκεκριμένη φωτογραφία πάντως κάνει τη λίμνη να μοιάζει με υδρόγειο σφαίρα...
Lencois Maranhenses, Βραζιλία
 
Με την πρώτη ματιά το Lençóis Maranhenses μοιάζει με μια έρημο, στην πραγματικότητα όμως είναι πάρκο! To Lençóis Maranhenses National Park, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Βραζιλία, στην πολιτεία του Maranhão, κοντά στην πόλη της Barreyrinyas και περιλαμβάνει περίπου 1000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ, παρά τις άφθονες βροχές, δεν υπάρχει βλάστηση.
Richat Structure, Μαυριτανία
 
Ή αλλιώς, "Το μάτι της Γης". Βρίσκεται στην έρημο Maur Adrar της Μαυριτανίας, έχει διάμετρο 50 χιλιόμετρα, ενώ το σχήμα του μοιάζει με έναν τεράστιο στόχο στη μέση μιας, κατά τα άλλα, ομοιόμορφης έκτασης ερήμου. Οι επιστήμονες πάντως δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο τι ακριβώς το δημιούργησε.
White Desert, Αίγυπτος
 
Όταν τη νύχτα τη φωτίζει μόνο το φως του φεγγαριού, η άσπρη έρημος της Αιγύπτου μοιάζει με παγωμένα τοπία πόλων. Την ημέρα παραμένει ένα απίστευτο θέαμα για τους χιλιάδες τουρίστες που συρρέουν να φωτογραφηθούν την έρημο που με τους βράχους που έχουν άσπρο χρώμα και υφή κιμωλίας, αποτέλεσμα της μακροχρόνιας διάβρωσής τους από τον άνεμο και την άμμο.
Salar de Uyuni, Βολιβία
 
Ένα όμορφο και παράξενο τοπίο βρίσκεται στα υψίπεδα της νοτιοδυτικής Βολιβίας, στην Νότια Αμερική και ονομάζεται Salar de Uyuni. Πρόκειται μια λίμνη που υπήρχε στην περιοχή πριν από περίπου σαράντα χιλιάδες χρόνια, όμως με το πέρασμα των χρόνων στέγνωσε. Στην θέση της  δημιουργήθηκαν δύο μικρές λίμνες (Uru Uru και  Poopó) που εξακολουθούν να υπάρχουν -και να εντυπωσιάζουν- μέχρι και σήμερα.  Στείλε κι εσύ κάτι στους ΑΟΡ >> arisd@mail.com 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το πιο εντυπωσιακό πράγμα που έχω δει.

adm είπε...

Φοβερό

adm είπε...

Φοβερό