27.11.11

Ο ρεπόρτερ Κώστας παίρνει μια συνέντευξη...


Ο Κώστας είναι απ' τους πιο ενεργούς φίλους του μπλογκ των Αόρατων Ρεπόρτερ και στέλνει πολλές ανταποκρίσεις. Μια μέρα αποφάσισε να κάνει 10 ερωτήσεις στο συγγραφέα των ΑΟΡ και μετά να φτιάξει τη συνέντευξη. Να τη:


φωτο: Πάνος Μιχαήλ
συνέντευξη: Κώστας


O Άρης Δημοκίδης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Όταν μεγάλωσε,αποφάσισε να ασχοληθεί με το γράψιμο.Έγινε δημοσιογράφος επειδή του αρέσουν οι αληθινές ιστορίες και η πραγματικότητα.Όμως έγινε και συγγραφέας γιατί του αρέσουν τα παραμύθια και οι φανταστικές ιστορίες. Όταν ήταν μικρός έγραφε παραμύθια για τους φίλους του.Θα ήθελε να γίνεται αόρατος και να πετάει, πιο πολύ όμως θα ήθελε να μπορούσε να μπαίνει μέσα στις ιστορίες των βιβλίων του και να ζει στ΄αλήθεια διασκεδαστικές περιπέτειες μαζί με τους ήρωες του.



1) Από που εμπνεύστηκες το νέο βιβλίο των Αόρατων Ρεπόρτερ "Η Τελευταία Συναυλία";

Όταν ήμουν μικρός πήγαινα μουσική. Το ωδείο μου άρεσε πολύ αλλά ταυτόχρονα σκεφτόμουν τι ωραία που θα ήταν να γίνω κάποτε διάσημος τραγουδιστής. Δεν έγινα, αλλά ο ήρωας του βιβλίου γίνεται και ζει πολλές περιπέτειες προσπαθώντας να βοηθήσει τα τρία κορίτσια του συγκροτήματος SOS που κινδυνεύουν!   

2) Υπάρχουν πρόσωπα μέσα στο βιβλίο που τα εμπνεύστηκες από την καθημερινή σου ζωή;

Ναι, στα περισσότερα βιβλία μου βάζω αγαπημένους φίλους και συγγενείς να παίζουν μικρούς ρόλους. Αλλά και οι ήρωες έχουν πολλά κοινά με εμένα και τους γνωστούς μου.

3) Πότε άρχισες να έχεις κάποια επαφή με την μουσική και πότε ξεκίνησες να ακούς με μανία ό,τι καινούριο τραγούδι έβγαινε;

Όταν ήμουν περίπου 6 ετών. Η αδερφή μου που ήταν μεγαλύτερη από μένα αγόραζε ένα σωρό δίσκου και μου έκανε μάθημα. Γνώρισα τότε ένα σωρό καλλιτέχνες και μουσικούς, άρχισα να ακούω πολύ ραδιόφωνο και να βλέπω μετά μανίας τα βιντεοκλίπ στην τηλεόραση... 

4) Πότε είδες από κοντά κάποιο μουσικό όργανο και πότε κάποιο δίσκο;

Το πρώτο μουσικό όργανο που είδα ήταν ένα κοντραμπάσο. Είναι σαν τεράστιο καθιστό βιολί, πολύ ψηλό και πολύ παχύ. Δεν έχω παίξει ποτέ αλλά θα ήθελα. Όσο για τους δίσκους, οι γονείς μου άκουγαν πάρα πολλή μουσική και είχαν εκατοντάδες δίσκους. Ο αγαπημένος μου, όταν ήμουν μικρός ήταν το Τραπεζάκια Έξω του Διονύση Σαββόπουλου.

5) Άκουγες ξένη ή ελληνική μουσική περισσότερο;
Ξένη: Μάικλ Τζάκσον, Μαντόνα κλπ. 

6) Σου άρεσε η κλασσική μουσική και αν ναι ακούς ακόμα;
Μου άρεσε πολύ! Στο ωδείο έμαθα τα πάντα για την κλασική μουσική και έπαιζα και σε ορχήστρες. Σήμερα ακούω συχνά κλασική μουσική γιατί με ηρεμεί και με κάνει να νιώθω όμορφα. Το συστήνω σε όλα τα παιδιά: ακούστε κλασική μουσική για να χαλαρώσετε.  

7) Ξέρεις κάποιο μουσικό όργανο;
Ναι, έμαθα να παίζω φλογέρα όταν ήμουν 8 ετών και ξεκίνησα να παίζω και πιάνο λίγο αργότερα. Το πιάνο το μισούσα, μου φαινόταν πολύ δύσκολο (κι εγώ ήμουν χάλια στο παίξιμο).  

8) Σκέφτηκες ποτέ να γίνεις μουσικός αντί για δημοσιογράφος;
Όταν ήμουν μικρός ήμουν σίγουρος ότι θα γίνω μουσικός και θα γυρίζω τον κόσμο με ορχήστρες και συγκροτήματα, αλλά τελικά με κέρδισε το γράψιμο. Τίποτα δε μ' αρέσει τόσο όσο να γράφω πράγματα: άρθρα, βιβλία, παραμύθια. 

9) Πιστεύεις πως η μουσική κάνει πιο έξυπνα τα παιδιά;
Δεν το πιστεύω μόνο εγώ! Βοηθάει στα μαθηματικά (γιατί και η μουσική είναι βασισμένη στη μαθηματική σκέψη) αλλά βοηθάει και στην ανάπτυξη της φαντασίας. Επίσης οι επιστήμονες έχουν βρει ότι είναι πολύ καλό για τις έγκυες να ακούν Μότσαρτ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ώστε να ακούει αυτήν την χαλαρωτική μουσική το έμβρυο. Άλλωστε η μουσική του Μότσαρτ έχει αποδειχτεί ότι κάνει τα παιδιά πιο έξυπνα. 

10)Έχεις κάτσει ποτέ να γράψεις κάποιο τραγούδι επειδή ήθελες ή για κάποιον άλλο;

Όταν ήμουν 10 είχα φτιάξει ένα συγκρότημα με την ξαδέλφη μου, τους ΑΡΜΑ. Εκείνη την περίοδο γράφαμε συνέχεια μουσική και στίχους και ηχογραφούσαμε πολλά τραγούδια παίζοντας αρμόνιο και άλλα όργανα. Ίσως θα έπρεπε να ξανασυναντηθούμε στο στούντιο και να γράψουμε ένα νέο τραγούδι, για τους Αόρατους Ρεπόρτερ!




7 σχόλια:

chris είπε...

Κυριε Δημοκιδη έχουμε παρομοια ενδιαφεροντα.Μπραβο Κωστα!!

Άρτεμις είπε...

ΝΑΙ!!!Και με εμένα!!!Παίζω όμως κιθάρα και όχι πιάνο!!!μαρέσει πολύ να γράφω και να διαβάζω λογοτεχνεία!!!

Unknown είπε...

ευχαριστω κρις θελεις να σου δωσω το e-mail να μου στειλεις να τα λεμε?

Unknown είπε...

κρις σου εχω μια προταση αν θελεις να μιλησουμε στειλε εδω:kostas306@gmail.com

chris είπε...

ΑΡΤΕΜΗ ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΙΖΩ ΚΙΘΑΡΑ!!!

chris είπε...

ΚΟΣΤΑ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ E-MAIL ΑΜΑ ΘΕΣ ΜΠΕΣ. ΟΚ?

Ανώνυμος είπε...

tha grapseiski allo biblio; giati tha to diabaso me eyxaristisi