Ο ανταποκριτής μας Κώστας αλίευσε μια συνταγή για όσους και όσες δοκιμάζουν ήδη την τύχη τους στη μαγειρική...
Μια συνταγή ιδανική για πάρτι και τραπέζια, γρήγορη και αρκετά εύκολη, χωρίς καν να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ και να λερώσετε πολλά σκεύη.
Υλικά
1 αυγό
1/2 φλυντζανιού γάλα
1/4 φλυντζανιού ελαιόλαδο
αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή δυόσμο ή φρέσκια ρίγανη, άνηθο κ.λπ.)
1 φλυντζάνι χοντροτριμμένο τυρί
1/3 φλυντζανιού χοντροκομμένη φέτα
1 φλυντζάνι αλέυρι
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουτερ
λίγο αλάτι
1 αυγό
1/2 φλυντζανιού γάλα
1/4 φλυντζανιού ελαιόλαδο
αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή δυόσμο ή φρέσκια ρίγανη, άνηθο κ.λπ.)
1 φλυντζάνι χοντροτριμμένο τυρί
1/3 φλυντζανιού χοντροκομμένη φέτα
1 φλυντζάνι αλέυρι
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουτερ
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπωλ, χτυπάτε λίγο το αυγό με το γάλα και το ελαιόλαδο.
2. Προσθέτετε τον μαϊντανό (ή οτιδήποτε άλλο μυρωδικό έχετε επιλέξει).
3. Προσθέτετε το τυρί και την φέτα. Η φέτα πρέπει να είναι σε σχετικά μεγάλα κομμάτια, ώστε όταν ψηθεί να μένει μέσα στο τυροπιτάκι.
4. Αναμειγνύετε το αλεύρι σε ένα άλλο μπωλ με το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Το προσθέτετε και αυτό σιγά σιγά στο μίγμα και ανακατεύετε. Μην ανακατέψετε πολύ, μόνο τόσο ώστε να δέσουν τα υλικά.
5. Γεμίζετε περίπου 12 ατομικά φορμάκια.
6. Ψήνετε για περίπου 25 λεπτά στους 175 βαθμούς.
1. Σε ένα μπωλ, χτυπάτε λίγο το αυγό με το γάλα και το ελαιόλαδο.
2. Προσθέτετε τον μαϊντανό (ή οτιδήποτε άλλο μυρωδικό έχετε επιλέξει).
3. Προσθέτετε το τυρί και την φέτα. Η φέτα πρέπει να είναι σε σχετικά μεγάλα κομμάτια, ώστε όταν ψηθεί να μένει μέσα στο τυροπιτάκι.
4. Αναμειγνύετε το αλεύρι σε ένα άλλο μπωλ με το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Το προσθέτετε και αυτό σιγά σιγά στο μίγμα και ανακατεύετε. Μην ανακατέψετε πολύ, μόνο τόσο ώστε να δέσουν τα υλικά.
5. Γεμίζετε περίπου 12 ατομικά φορμάκια.
6. Ψήνετε για περίπου 25 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Αν το κάνει κανείς ας μας πει αν του πέτυχε :)
1 σχόλιο:
Θα το δοκιμάσω ! Φορμάκια έχω, μίξερ όχι οπότε είναι η ιδανική περίπτωση για μένα νομίζω :)
Δημοσίευση σχολίου