11.3.11

Ο σεισμός και το τσουνάμι (βίντεο)


Όπως μας το έστειλε ο ρεπόρτερ μας ο Κώστας


Ο σεισμός που σημειώθηκε στην Ιαπωνία ήταν μεγέθους 8,9 ρίχτερ σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.


Είναι ο ισχυρότερος σεισμός στην ιστορία από το 1900. Συναγερμός για τσουνάμι κηρύχθηκε για ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό, εκτός του Καναδά και των ηπειρωτικών ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η προειδοποίηση περιλαμβάνει και το Μεξικό, καθώς και χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής που έχουν ακτές στον Ειρηνικό.

Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι το τσουνάμι δεν αποκλείεται να πλήξει τις ρωσικές ακτές, την Αυστραλία, τη Νότια Αμερική, τη Χαβάη, τις Νήσους Μαριάννες, τις Φιλιππίνες. Το Κέντρο σήμανε συναγερμό για το νησί Γκουάμ, την Ταϊβάν, τα Νησιά Μάρσαλ, την Ινδονησία, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου, τη Μικρονησία. Ήδη οι Αρχές της Ρωσίας έχουν απομακρύνει 11.000 κατοίκους από τις ακτές του Ειρηνικού.
 
Τουλάχιστον 56 νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του ισχυρού σεισμού, ενώ δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται ανάμεσά τους και παιδιά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.


-------------------------------------------------------

Και τo βίντεο απ’ το τσουνάμι που προκλήθηκε απ’ τον σεισμό όπως ανέβηκε στο σάιτ του Guardian.

Τα λόγια είναι περιττά.





19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΟ:290 ΝΕΚΡΟΙ ,350 ΑΓΝςΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕς ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 1400 ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΙΑΡΡΟΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!

Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΗΣΗ:Εξάλλου, όπως αναφέρει το πρακτορείο Κιόντο, τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς έχουν μειωθεί έπειτα από την αύξηση που είχαν σημειώσει μετά την έκρηξη.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ REALNEWS!

Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΟ:
Μέχρι στιγμής τα θύματα φτάνουν περίπου τα 5.000, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι συνολικά θα ξεπεράσουν τα 10.000.


Τα επίπεδα της ραδιενέργειας είναι στην περιοχή, σύμφωνα με τους ειδικούς, 400 φορές πάνω από το κανονικό όριο. Περίπου 170.000 άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει μέχρι την Κυριακή τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν, σε ακτίνα τουλάχιστον 20 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε εκκενώσεις και άλλων περιοχών σε μεγαλύτερη ακτίνα για περισσότερη ασφάλεια.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή υπολογίζεται πάνω από 70 δις ευρώ. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι για να ορθοποδήσει και πάλι η χώρα μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 100 δις ευρώ

Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

enteka είπε...

κώστα, σ' ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ!

ΕΚΤΑΚΤΟ:Οι άνεμοι μεταφέρουν το ραδιενεργό υλικό που έχει απελευθερωθεί από τις εκρήξεις και τις εκπομπές από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, μακριά από την ίδια την Ιαπωνία και άλλες ασιατικές χώρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) του ΟΗΕ.

Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΗΣΗ:Ιαπωνία: Ανεβαίνει το επίπεδο πυρηνικού συναγερμού
Ο βαθμός σοβαρότητας του πυρηνικού δυστυχήματος έφτασε το 6 στην επτάβαθμη διεθνή κλίμακα, σύμφωνα με τη γαλλική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας. Πρόβλημα στο κύριο κέλυφος της μονάδας ενός αντιδραστήρα εκτιμά η ΙΑΕΑ. Αυξάνεται ο φόβος των κατοίκων στο Τόκιο - μαζικές επιδρομές σε σούπερ-μάρκετ.

ΟΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΗΣΗ:Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή το πρωί της Τετάρτης ανατολικά του Τόκιο, όπου τα κτίρια σείστηκαν για αρκετή ώρα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα ανοιχτά της περιοχής Σίμπα, ανατολικά της πρωτεύουσας και το βάθος του ήταν μόνο 10 χλμ., μετέδωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν εκδόθηκε καμιά προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

chris είπε...

μπορώ να γίνω ανταποκριτής σας?

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΟ:Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ιαπωνία-Φόβοι για νέο Τσέρνομπιλ
Επιδεινώνεται η κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκοσίμα με τους 6 αντιδραστήρες να έχουν πρόβλημα στην ψύξη αλλά και τις προσπάθειες των Ιαπώνων με ρίψεις νερού να πέφτουν στο κενό. Tην ίδια ώρα σε 4.314 ανέρχεται ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών, σε 8.606 των αγνοουμένων και σε 2.282 των τραυματιών, σύμφωνα με νέο προσωρινό επίσημο απολογισμό της αστυνομίας της Ιαπωνίας.

Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

chris είπε...

Γειά σου ρε Κόστα!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μράβο Κώστα που μας κρατάς ενήμερους!
Η κατάσταση στην Ιαπωνία είναι απελπιστική. Οι νεκροί και οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τώρα τους 20000.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ!!!

ΕΙΔΗΣΗ:Μια 80χρονη και ένας 16χρονος βρέθηκαν ζωντανοί κάτω από ερείπια στην πόλη Ισιμάκι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, εννέα ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΗΣΗ:
Την ενίσχυση των ελέγχων στα ψάρια και τα θαλασσινά μετά την ανίχνευση ασυνήθιστα αυξημένων επιπέδων ραδιενεργών ουσιών στο νερό της θάλασσας κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ζήτησαν σήμερα οι ιαπωνικές αρχές.

Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΗΣΗ:Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας, Yukio Edano, δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί το πότε θα τερματιστεί η συνεχιζόμενη κρίση στο πυρηνικό εργοστάσιο Daiichi στη Φουκουσίμα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.


Πηγή:www.capital.gr

Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ

ΕΙΔΗΣΗ:Η BABU ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΜΙΑΣ 83ΧΡΟΝΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ-ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ-ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΤΗΣ ΒΟΛΤΕΣ!
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ Η BABU ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΨΗΛΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΟΦΟ!!!!ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΓΙΝΕ Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.

ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΑΦΕΝΤΙΚΙΝΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΕΙΠΕ"Η BABU ΕΙΧΕ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΕΡΧΟΤΑΝ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ"

Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ!!!

CHRIS είπε...

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ.Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι το μολυσμένο από τη ραδιενέργεια νερό διέρρευσε στον Ειρηνικό μέσω υπόγειων ρευμάτων που βρίσκονται κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Kyodo.

Η στάθμη των υδάτων σε χαντάκια που βρίσκονται 55-70 μέτρα μακριά από την ακτή είναι σταθερή, ενώ η Tepco έχει λάβει μέτρα για να αποτρέψει την υπερχείλισή τους, αναφέρει η ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας. Η στάθμη του νερού στο αυλάκι που καταλήξει στον αντιδραστήρα 1 είναι μόλις 10 εκατοστά κάτω από το επίπεδο του εδάφους.


Πηγή:www.capital.gr


ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ:100 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,199 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ,191 ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ,166Ε.Κ.Α.Β

Ανώνυμος είπε...

πω,πω αρα το τσουναμι μπορει να ερθει και στην Ελλαδα??????