12.1.11

Οι Ανταποκριτές μας επιλέγουν: "Κινητά με GPS στους μαθητές του Πεκίνου ως μέσο πρόληψης κατά της βίας"

Τη σημερινή είδηση # επέλεξε ο ανταποκριτής των ΑΟΡ ο Κώστας.

Κινητά με GPS στους μαθητές του Πεκίνου ως μέσο πρόληψης κατά της βίας



Περισσότερα από 100.000 κινητά τηλέφωνα εξοπλισμένα με GPS θα διανεμηθούν φέτος στα σχολεία του Πεκίνου ως μέτρο πρόληψης κατά της βίας και των απαγωγών των παιδιών, αναφέρει σήμερα ο κινεζικός Τύπος.


Το Ίδρυμα του Ερυθρού Σταυρού στο Πεκίνο διένειμε τα πρώτα 20.000 κινητά με GPS, που θα φοριούνται σαν ρολόι, σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Τα τηλέφωνα που επιτρέπουν τον εντοπισμό αυτού που τα «φοράει» δόθηκαν δωρεάν στα παιδιά και οι γονείς απλώς θα πληρώνουν τη συνδρομή που αντιστοιχεί στα 100 ευρώ σε δύο χρόνια.


«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ασφάλεια των παιδιών του Πεκίνου, όπου η εγκληματικότητα είναι αυξημένη», δήλωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος Λιού Τσουάν.


Δεκαπέντε παιδιά και δύο ενήλικοι σκοτώθηκαν την περασμένη χρονιά από τον Μάρτιο ως τον Μάιο σε μεμονωμένες επιθέσεις εναντίον σχολικών κτιρίων.


Οι απαγωγές παιδιών αποτελούν μάστιγα στην Κίνα, όπου σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, περισσότερα από 200.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο.


Το 2009, στη διάρκεια εξάμηνης εκστρατείας, βρέθηκαν περίπου 5.900 παιδιά που είχαν απαχθεί και εξαρθρώθηκαν 2.400 δίκτυα διακίνησης παιδιών.
.
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: