5.6.15

Ο Κόσμος του Μικρού Πρίγκιπα

Από την ανταποκρίτριά μας ΣτέllaΛέγεται Σοκοτρα και είναι ίσως το πιο παράξενο νησί του κόσμου και για αυτό θεωρείται ονειρικός προορισμός ενός ταξιδιώτη

Φανταστείτε να ξυπνήσετε μια μέρα σε ένα νησί εντελώς ξαφνικά να ρίξετε μια ματιά γύρω σας και να αντικρίσετε εικόνες όπως αυτές που θα δείτε στην συνέχεια, στις φωτογραφίες που ακολουθούν..

Η πρώτη εντύπωση σας θα είναι να νομίζετε ότι δεν είστε στην Γη, ότι σας απήγαγαν εξωγήινοι και σας μετέφεραν σε κάποιο άλλο πλανήτη.

Η πραγματικότητα βέβαια θα είναι ότι είστε ακόμη στη Γη, πιο συγκεκριμένα στο νησί Ευδαιμονία ή αν θέλετε Σανσκριτικά Socotra (Σοκότρα)
Το αρχιπέλαγος Σοκότρα είναι τμήμα του εδάφους της Υεμένης και αποτελείται από μια μικρή αλυσίδα από τέσσερα νησιά στον Ινδικό Ωκεανό. Το Σοκότρα έχει παρθένες παραλίες, τρομακτικά βουνά και τερατώδης μοναδικά σπήλαια. Το νησί Σοκότρα είναι διάσημο για τη μοναδική χλωρίδα του, και το ένα τρίτο των φυτών που βρέθηκαν στο νησί δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη!

Το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την ανάπτυξη έχει συμπεριλάβει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και τα «Γκαλαπάγκος του Ινδικού«, όπως τα αποκαλούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που διακινούν γκρουπ φανατικών οικοτουριστών από κάθε γωνιά της γης στα νησιά του συμπλέγματος.
Σκοπός του προγράμματος: αφ’ ενός η προστασία και η διατήρηση του φυσικού θησαυροφυλακίου των νησιών, αφ’ ετέρου η βελτίωση των όρων διαβίωσης του τοπικού πληθυσμού, που τα βγάζει πέρα με μεγάλες δυσκολίες.


Μπορεί να ακουστεί-μαλόν να γραφτεί-τρελό αλλά δεν μοιάζει με το κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα;


**στείλε κι εσύ κάτι στους ΑΟΡ > enteka11@gmail.com8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο μερος!!!!!Μονο που ο Ινδικος ωκεανος ειναι λιιιιιιιιγο μακρια!
Ειλικρινα δικος σας Ανωνιμος

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραίο μέρος!ωραίες εικόνες!!!

adm είπε...

Δεν έχω ξαναδεί καλύτερο μέρος!

ΑLEX είπε...

Τέλειος ο κόσμος του μικρού πρίγκιπα!!! Θα ήθελα και εγώ να ζω εκεί!

Ανώνυμος είπε...

Τελειο!Τι παραξενα δεντα!

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο μερος στον ινδικο. Ειλικρινα τελειο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι και λατρεύω τον μικρό πρίγκιπα

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να παωωω