14.10.12

Τα δελφίνια λένε, είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου!

 
 
Aπό την ανταποκρίτριά μας Χρύσα Κ.!
 
 
 
Όταν δυο διαφορετικά είδη δελφινιών συναντώνται, τότε προσπαθούν να βρουν μια κοινή γλώσσα για να επικοινωνήσουν. Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα σε δελφίνια  από το καταφύγιο άγριων ζώων στην Κόστα Ρίκα. 
 
Το ρινοδέλφινο και το είδος δελφινιών Sotalia guianensis, συχνά έρχονται σε επαφή και «κοινωνικοποιούνται» στις ακτές της Κόστα Ρίκα.
 
Και τα δυο είδη κάνουν ξεχωριστούς ήχους, ωστόσο όταν βρίσκονται μαζί αλλάζουν τον τρόπο που επικοινωνούν μεταξύ τους και χρησιμοποιούν μια «ενδιάμεση» γλώσσα.
 
 
 
 
Τα δελφίνια λένε, είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου!
 
 
Τα δεύτερα εξυπνότερα πλάσματα στον πλανήτη
 
 
Μια βουτιά μαζί τους μπορεί να κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία!!
 
 
 
Η κολύμβηση παρέα με δελφίνια φαίνεται να βοηθά στην εξομάλυνση των συμπτωμάτων ελαφριάς ή μέτριας κατάθλιψης, όπως αναφέρουν ερευνητές. 
 
 
Μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Leicester της Βρετανίας σε μια έρευνα που έκανε στις Ονδούρες, μελέτησε την επίδραση που είχε η τακτική κολύμβηση ανάμεσα σε δελφίνια πάνω σε 15 καταθλιπτικά άτομα. 
 
Βρήκαν ότι τα συμπτώματα της κατάθλιψης βελτιώθηκαν περισσότερο στα άτομα που κολύμπησαν με δελφίνια από ότι σε μια δεύτερη ομάδα 15 καταθλιπτικών ατόμων που κολύμπησαν μεν στην ίδια περιοχή αλλά δεν ήρθαν σε επαφή με τα δελφίνια. 
 
Όλοι οι εθελοντές που έλαβαν μέρος στην έρευνα είχαν διακόψει την ψυχοθεραπεία τους και τη λήψη αντικαταθλιπτικών φαρμάκων τουλάχιστον 4εβδομάδες πριν από το πείραμα. 
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: