17.4.12

Εκπληκτική μικρογραφία πόλης!

Ένα θέμα [via] που μας έστειλε ο ανταποκριτής μας Αχιλλέας.Ο καλλιτέχνης Chris Burden κατασκεύασε μια εκπληκτική μικρογραφία πόλης, αναπτύσσοντας ένα περίπλοκο σύστημα οδών με μικρούς και μεγαλύτερους δρόμους αλλά και έναν αυτοκινητόδρομο με έξι λωρίδες κυκλοφορίας. Το project ονομάζεται «Metropolis II» και χρειάστηκαν περισσότερα από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Η ιδέα προέκυψε από μία σκέψη που έκανε ο καλλιτέχνης να αναπαραστήσει με κάποιο τρόπο την ενέργεια που αναπτύσσεται καθημερινά στους δρόμους μιας πόλης. Χρησιμοποιώντας χαλύβδινους δοκούς συνέθεσε τις οδούς, δημιουργώντας ανηφορικούς και κατηφορικούς δρόμους με στροφές αλλά και ευθείες, προσθέτοντας επιπλέον και γραμμές τρένου!

Στη συνέχεια τοποθέτησε μαγνήτες κάτω από τους δρόμους, μέσω των οποίων έλκονται τα αυτοκινητάκια που κινούνται στους δρόμους, αναπτύσσοντας, μάλιστα, πολλές φορές και μεγάλες ταχύτητες.

«Μπορούν να προκληθούν ατυχήματα, τρακαρίσματα, ακόμη να φύγουν από το δρόμο αλλά και να δημιουργήσουν… μποτιλιαρίσματα!», λέει ο Chris Burden. Το έργο εκτίθεται στο County Museum of Art στο Λος Άντζελες, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών αφού -αν μη τι άλλο- τους θυμίζει τους αυτοκινητόδρομους των παιδικών τους χρόνων!

ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ:*Θέλεις να γίνεις Ανταποκριτής των Αόρατων Ρεπόρτερ; Στείλε μας ό,τι ενδιαφέρον είδες ή διάβασες ή έγραψες στο enteka11@gmail.comΔεν υπάρχουν σχόλια: