6.1.11

O Ανταποκριτής μας επιλέγει: "Κυβερνοσαμποτάζ και κατασκοπεία το 2011"

.
.
Ο Ανταποκριτής μας Κώστας επέλεξε και μας έστειλε μια είδηση [από την Καθημερινή] που θα ενδιέφερε και την ομάδα των ΑΟΡ. Τον ευχαριστούμε θερμά.


Κυβερνοσαμποτάζ και κατασκοπεία θα «σκιάσουν» το 2011

Τα μεγαλύτερα προβλήματα ασφαλείας του 2011 θα είναι διαδικτυακής φύσης. Παλιά, όταν κάποιος μιλούσε για προβλήματα ασφαλείας όπως η κατασκοπεία, οι μεγάλες απειλές που έρχονταν στο νου ήταν πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, «κοριοί», εξελιγμένες κάμερες, άρτια εκπαιδευμένοι καταδρομείς και άλλα συναφή. Ωστόσο, το 2011 φαίνεται πως, σε αυτό τον τομέα, θα ακολουθήσει την τάση των τελευταίων ετών, που θέλουν την έμφαση της κατασκοπείας και του σαμποτάζ να αφήνει πίσω το παραδοσιακό «πεδίο επιχειρήσεων» και να μετατοπίζεται προς τον κυβερνοχώρο: το νέο έτος αναμένεται να σκιαστεί από αυξημένη δραστηριότητα κυβερνοκατασκοπείας και ενέργειες δολιοφθοράς στον κυβερνοχώρο, σε διεθνές επίπεδο.
 
Κατά τον Δρ. Χιου Τόμσον, καθηγητή επιστημών ηλεκτρονικών υπολογιστών του πανεπιστημίου της Κολούμπια, ο χώρος της ασφάλειας μπορεί να θεωρείται πλέον πως έχει αλλάξει.
 
«Πλέον έχουμε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τις επιθέσεις ως ακτιβισμό και αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο όταν για τις εταιρείες…θα αλλάξουν βασικοί πυλώνες της εταιρικής ασφάλειας, οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί της οποίας μέχρι τώρα είχαν να κάνουν με firewalls και διαρροές δεδομένων. Τώρα, εάν μία εταιρεία 'πέσει σε δυσμένεια' για κάποιο λόγο, όπως η ΒΡ τότε με την πετρελαιοκηλίδα, υπάρχει ένα νέος τρόπος διαμαρτυρίας για όσους έχουν εξοργιστεί» είπε σχετικά.
 
 
--------------
 
*Έχετε μια είδηση, ή διαβάσατε κάποιο νέο που θέλετε να μοιραστείτε; Γίνετε ανταποκριτές των Αόρατων Ρεπόρτερ και δημοσιεύστε την είδηση με το όνομά σας στην ηλεκτρονική εφημερίδα των ΑΟΡ, στέλνοντάς μας email στο enteka11@gmail.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: