25.1.11

Οι ανταποκριτές μας επιλέγουν: "Ταινίες επιστημονικής φαντασίας με επιστημονικές ανακρίβειες!"

.
.
[ευχαριστούμε την ανταποκρίτριά μας Μαριάννα που επέλεξε να αναδημοσιεύσουμε -από εδώ- την παρακάτω είδηση.]


Οι ειδικοί της ΝΑΣΑ, μάλλον μην αντέχοντας άλλο τις επιστημονικές ανακρίβειες σκηνοθετών και σεναριογράφων αποφάσισαν να βγάλουν τις πέντε χειρότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ετών. «Μα δεν πάει άλλο. Η υπηρεσία µας δέχεται τόσες πολλές ερωτήσεις από φοβισµένους ανθρώπους, που συνεχώς µας ρωτούν αν πράγµατι ο κόσµος µας θα καταστραφεί το 2012» δήλωσε ο δρ Ντόναλντ Γιέοµανς, υπεύθυνος στη NASA για την αποστολή διαστηµοσυσκευών σε κοντινούς προς τη Γη αστεροειδείς. «Αναγκαστήκαµε να δηµιουργήσουµε ένα site που να εξηγούµε για ποιον λόγο όσα διαδραµατίζονται σε τέτοιου τύπου ταινίες είναι µυθεύµατα» συμπλήρωσε.

Το «πρώτο» βραβείο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κερδίζει επάξια το φιλμ «2012».

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι ταινίες: «Ο πυρήνας: Αποστολή στο κέντρο της Γης», «Αρμαγεδδών», «Το Ηφαίστειο» και «Αλυσιδωτή αντίδραση».

Πάντως, η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος είχε να πει καλά λόγια για την ταινία «Blade Runner» του Ρίντλεϊ Σκοτ αλλά και το «Gattaca» που ψηφίστηκε ως η καλύτερη και πιο αληθοφανής ταινία επιστηµονικής φαντασίας που γυρίστηκε ποτέ.

Με θετικά λόγια εκφράστηκαν οι ειδικοί και για την ταινία «Επαφή», όπου πρωταγωνιστούσε η Τζόντι Φόστερ, αλλά και για το «Τζουράσικ Παρκ».

---------------

*Έχετε μια είδηση, ή διαβάσατε κάποιο νέο που θέλετε να μοιραστείτε; Γίνετε ανταποκριτές των Αόρατων Ρεπόρτερ και δημοσιεύστε την είδηση με το όνομά σας στην ηλεκτρονική εφημερίδα των ΑΟΡ, στέλνοντάς μας email στο enteka11@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: