28.9.10

O διάβολος της Τασμανίας!

Επιστήμονες που προσπαθούν να σώσουν τους τελευταίους Διαβόλους της Τασμανίας εξηγούν πως στην πραγματικότητα το ζώο δεν είναι όπως παρουσιάστηκε στο καρτούν με τον Ταζ (κακό και αιμοβόρο) αλλά ντροπαλό και μοναχικό. Σκέφτονται μάλιστα να του αλλάξουν το όνομα γιατί, όπως λένε, τα κινούμενα σχέδια της Warner Bros κατέστρεψαν τη φήμη των Διαβόλων και οι άνθρωποι δε νοιάζονται πια για τη σωτηρία τους.



Δύο στοιχεία:

1. Μια ανάλυση της δύναμης του δαγκώματος των θηλαστικών σε σχέση με το μέγεθος του σώματός τους έδειξε ότι ο διάβολος της Τασμανίας έχει το δυνατότερο δάγκωμα από οποιοδήποτε επιζών είδος θηλαστικών, αποδίδοντας πίεση 35.000 kPa.

2. Η καταβρόχθιση τροφής είναι κοινωνικό γεγονός για τον διάβολο της Τασμανίας. Μεγάλο μέρος των θορύβων που του αποδίδονται είναι αποτέλεσμα της άγριας συλλογικής κατανάλωσης της λείας, κατά την οποία μπορεί να συγκεντρωθούν έως και 12 άτομα, τα οποία μπορούν να ακουστούν σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων. Μία μελέτη των συνηθειών των διαβόλων κατά την διατροφή τους ταυτοποίησε 20 στάσεις του σώματος του, συμπεριλαμβανομένου του χαρακτηριστικού άγριου χασμουρητού τους, και 11 διαφορετικούς ήχους που χρησιμοποιούν οι διάβολοι για να επικοινωνούν όταν τρώνε.


*Περισσότερα για το (όχι απαραίτητα συμπαθητικό, αλλά ούτε απαραίτητα και αντιπαθητικό ζώο, τα μάτια του οποίου γίνονται κόκκινα όταν διαγείρεται) εδώ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το blog σας!!! Πώς μπορώ να σας στέλνω ειδήσεις; Δε θέλω να γίνω ανταποκρήτρια σας. Μόνο να σας στέλνω ειδήσεις!!!