17.2.10

O Van Gogh στο θόλο του Πλανητάριου!

.
van-gogh-starry-night-over-the-rhon

Το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου παρουσιάζει μία νέα φαντασμαγορική ταινία θόλου, μια ταινία αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών τον Vincent Van Gogh.

Πρόκειται για την βραβευμένη ταινία «VAN GOGH: Ο πυρετός του χρώματος». Το πιο τέλειο είναι ότι ο τεράστιος θόλος του Πλανηταρίου θα γεμίσει, με εικόνες του σπουδαίου ζωγράφου: με το εκθαμβωτικό κίτρινο των χωραφιών με τα καλαμπόκια αλλά και με το βαθύ μπλε του έναστρου νυκτερινού ουρανού, που με τόση ομορφιά αποτύπωσε στον καμβά ο καλλιτέχνης.

vangogh4

*Το Ίδρυμα Ευγενίδου προγραμματίζει παράλληλες εκδηλώσεις για παιδιά αλλά και μια σειρά μαθημάτων ηλεκτρονικής εικονογράφησης με τίτλο «Το χρώμα μέσα από τα μάτια του Van Gogh». [Περισσότερες πληροφορίες εδώ.]


starry night 1889
+ Η ζωή και το έργο του ζωγράφου στη σελίδα της Βικιπαίδειας.
.
.
.
.

2 σχόλια:

μαρία είπε...

γεια σας, με λένε μαρία, διάβασα το βιβλίο και είδα τώρα τη σελίδα των αόρατων ρεπόρτερ στο ίντερνετ. Πολύ χαίρομαι που υπάρχει :-) :-)

ΥΓ. Την ταινία που γράφετε την είδα πριν πολλούς μήνες και μ' άρεσε πολύ, οι ζωγραφιές ήταν πανέμορφες έτσι όπως τις κοιτούσες στην τεράστια οροφή του πλανητάριου. Είπα και σε όλες μου τις φίλες να πάνε.


Μαρία

enteka είπε...

γεια σου Μαρία! χαίρομαι που σ' άρεσε η σελίδα, γι' αυτό κι εγώ θα την ανανεώνω πολύ πολύ συχνά.

Όταν πάω στην Αθήνα για διακοπές θα τρέξω στο πλανητάριο να δω και την ταινία

:) άρης