9.2.10

Τα επαγγέλματα του Μέλλοντος

.
Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω σκουπιδιάρης, εισπράκτορας λεωφορείου, σκηνοθέτης. Κυρίως όμως ήθελα να γίνω πιλότος διαστημοπλοιου - ένα απίθανο, τρελό όνειρο. Σύμφωνα με έρευνα της fast future όμως, σε 20 χρόνια αυτό θα είναι ένα πολύ συνηθισμένο επάγγελμα.

titan_ae_turbo_surge_phoenixwcale_expand


Διάβασα τη λίστα στην Ελευθεροτυπία, και αντιγράφω μερικά απ' τα επαγγέλματα του μέλλοντος...

*Χειρούργοι αύξησης της μνήμης. Χειρουργοί θα μπορούν να προσθέσουν επιπλέον μνήμη σε ανθρώπους και να βοηθήσουν αυτούς που είναι υπερβολικά εκτεθειμένοι σε πληροφορίες και να χρειάζονται περισσότερη μνήμη για να αποθηκεύουν την ενέργεια.

*Διαστημικοί πιλότοι, τουριστικοί ξεναγοί και αρχιτέκτονες. Με εταιρείες ήδη πολλά υποσχόμενες στον τουριστικό χώρο, θα χρειαστούμε πιλότους και ξεναγούς του διαστήματος καθώς και αρχιτέκτονες που θα σχεδιάζουν που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε.

*Αστυνομία καιρικών μετατροπών. Η κλοπή σύννεφων για να δημιουργηθεί βροχή, είναι κάτι που ήδη συμβαίνει σε κάποιες γωνιές του πλανήτη και στο μέλλον θα χρειάζονται ειδικά σώματα που θα προστατεύουν τα σύννεφα και θα ελέγχουν ποιος έχει έχει δικαίωμα να ψεκάσει με ιωδίδια αργύρου για να προκαλέσει βροχή από τα περαστικά σύννεφα.

*Εικονικοί δικηγόροι. Όσο περισσότερο βγαίνουμε online, τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για ειδικούς δικηγόρους που θα επιλύουν νομικές διαφορές μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικά νομικά συστήματα.

*Εικονικοί διαχειριστές / ψηφιακοί καθηγητές. Ευφυή είδωλα ή χαρακτήρες υπολογιστών (avatar) ενδέχεται να βοηθούν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις.

*Καθαρίστριες δεδομένων. Καθώς αυξάνονται τα ηλεκτρονικά δεδομένα και οι πληροφορίες για τον καθένα μας, θα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια ειδική καθαρίστρια που θα ξεφορτώνεται με ασφάλεια ό,τι δεν χρειαζόμαστε.

*Χρηματιστές χρόνου. Ο χρόνος πάντα ήταν χρήμα και υπάρχουν ήδη άνθρωποι που αναλαμβάνουν διαχείριση χρόνου. Στο μέλλον, ενδεχομένως να προκύψουν και αγορές όπου ο χρόνος θα διαπραγματεύεται ως εναλλακτική νομισματική μονάδα.
.
.
.
.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το βιβλίο <> είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο!
Συγχαρητήρια στον συγγραφέα!!!!!!!

enteka είπε...

(σ' ευχαριστώ πολύ!)

Antonis είπε...

teleio to vivlio kai m' aresei poly to blog sas! tha grafete syxna sto blog?

antonis

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
Θα μπορούσες να δώσεις κάποιο link προς το άρθρο της Ελευθεροτυπίας;

enteka είπε...

αντώνη γεια! ναι, σχεδόν κάθε μέρα

thoughtsofashy, επειδή το διάβασα στην έντυπη έκδοση δεν έχω λινκ...

enteka είπε...

οκ, το βρήκα στο google: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=123246

Σου εύχομαι να κάνεις κάποιο απ' αυτά στο μέλλον... :)