29.1.15

Welcome to France!




Από την Αόρατη Ρεπόρτερ Αλεξάνδρα Π. (9 χρονών)!




Είσαι στο δωμάτιο σου. Μόλις γύρισες από την τελευταία μέρα του σχολείου. Αύριο έχει διακοπές. Περιμένεις τους γονείς σου να σου κάνουν τη γνωστή ανακοίνωση : <<Διακοπές στο χωριό, με τον παππού και τη γιαγιά >>. Παρόλο που έχεις βαρεθεί την ανακοίνωση αυτή, το χωριό δεν το αλλάζεις με τίποτα. Παραλία, φίλοι, λιακάδα. 

Ξαφνικά, μπαίνουν μέσα οι γονείς σου και σου λένε: << Φέτος πάμε εξωτερικό ! Θα επισκεφτούμε τη Γαλλία!>>. Εκεί κολλάς. Πού θα βρεις φίλους στη Γαλλία; Η Γαλλία παραλίες έχει; Μήπως εκεί βρέχει συνέχεια; Σε πιάνει πανικός. Λογικό είναι βέβαια, κι εμένα θα με έπιανε πανικός αν γινόταν αυτό. Όμως ο πανικός κομπλάρει το μυαλό. Και αν κομπλάρει το μυαλό σου, δε μπορείς να σκεφτείς καλά . Έτσι δε μπορείς να σκεφτείς πως εκτός από άγνωστο, η Γαλλία είναι και ένα υπέροχο μέρος. Τόσα αξιοθέατα, τόσα μουσεία και το μνημείο των μνημείων: η Παναγία των Παρισίων. Ακόμη, δεν μπορείς να σκεφτείς πως θα κάνεις νέους φίλους και θα γνωρίσεις κι άλλους ανθρώπους…
Αν σου συμβαίνουν όλα αυτά (ή απλά θες να μάθεις για τη Γαλλία) έλα να κάνουμε μια μικρή εξερεύνηση στη Γαλλία:

 Πρώτα απ’ όλα, ο πύργος του Άιφελ. Βρίσκεται στο Παρίσι και είναι πολύ γνωστό αξιοθέατο. Φτάνει ως τα 325 μέτρα ( 300 μέτρα χωρίς την κεραία του.)!! Τον κατασκεύασε ο μηχανικός Γκουστάβο Άιφελ. Τα τρία από τα πολλά επίπεδά του, είναι και επισκέψιμα. Το πρώτο και το δεύτερο έχουν εστιατόριο και αν πας με σκαλιά, πρέπει να ανεβείς 300 σκαλοπάτια . Στο τρίτο, μπορείς να πας μόνο με ασανσέρ.


 
 Πάμε στο μουσείο του Λούβρου. Είναι από τα πιο παλιά μουσεία τέχνης (Και από τα πιο μεγάλα . ). Θα το βρείτε στο κέντρο του Παρισιού. Διαθέτει 35.000 εκθέματα. Το Λούβρο έγινε μουσείο μετά τη Γαλλική επανάσταση. Μέχρι τότε ήταν ανάκτορο των βασιλιάδων της Γαλλίας. Ακόμη πιο πριν ήταν φρούριο. Το Λούβρο άλλαζε σταδιακά ανάλογα με τη χρήση του. Τα πρώτα έργα ουσιαστικά, άρχισαν να μαζεύονται περίπου στο 1500 από ον Φραγκίσκο Α’. Εκείνος απέκτησε την Τζοκόντα, την << Ωραία Κηπουρό και την <<Αγία οικογένεια >>. 
 
H Παναγία των Παρισίων! Τι τρομερό μνημείο κι αυτό!!! Είναι ο μητροπολιτικός χριστιανικός ναός του Παρισιού και πλέον και ένα από τα πιο στέφτηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέον Βοναπάρτης. Χάρη σε αυτόν τον ναό, ο Βίκτωρ Ουγκώ έγραψε το βιβλίο << Η Παναγία των Παρισίων >>. 




Είδες λοιπόν; Δεν είναι και τόσο χάλια τα πράγματα. Τι, όχι, να μου πεις, η Γαλλία δεν είναι τελικά πολύ ωραία χώρα; Δεν μπορώ να γράψω πάρα πολλά πράγματα, επειδή θα κοιμηθείς στον υπολογιστή πάνω, μα να επισκεφτείς τη Ντίσνεϊλαντ και τον Σηκουάνα!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: