26.4.12

Ο αόρατος ρεπόρτερ Κώστας παίρνει συνέντευξη απ' τον συγγραφέα Άρη


πάνω, ο Άρης Δημοκίδης στη Θεσσαλονίκη.


Ο ανταποκριτής των ΑΟΡ ο Κώστας, μίλησε με τον συγγραφέα Άρη Δημοκίδη για το τρίτο, ολοκαίνουριο βιβλίο των Αόρατων Ρεπόρτερ που λέγεται Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ, και μόλις κυκλοφόρησε.

Ο μικρός ρεπόρτερ (που διατηρεί ένα πολύ ενδιαφέρον μπλογκ παρά το νεαρό της ηλικίας του) δημοσίευσε πρώτα εκεί τη συνέντευξη - και σήμερα την αναδημοσιεύουμε κι εμείς:




1. Αυτή τη φορά από πού εμπνεύστηκες το θέμα του βιβλίου σου;

 Ήθελα πολύ να γράψω ένα βιβλίο για το σινεμά αλλά και για τα βιβλία. Επίσης ήθελα να κάνω ένα βιβλίο που θα μπορούσε να σε τρομάξει αλλά και να διασκεδάσει τους αναγνώστες. Μ' αρέσουν τα θρίλερ στο σινεμά κι έτσι ήθελα να προσφέρω στους αναγνώστες την ευκαιρία να γυρίσουν τον κόσμο -μαθαίνοντας πράγματα για τα διάφορα μέρη που επισκέπτονται οι Ρεπόρτερ- με αφορμή μια μυστηριώδη ταινία

 
2. Πώς ξεκίνησε η ιδέα των βιβλίων ΑΟΡΑΤΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ;

 Η "κανονική" μου δουλειά είναι δημοσιογράφος. Παλιότερα, όταν ζούσα στο Λονδίνο, δούλευα ως ανταποκριτής: με έστελναν σε διάφορα μέρη του κόσμου για να καλύψω τα γεγονότα. Στα ταξίδια μου έζησα πολλές περιπέτειες και γνώρισα διαφορετικούς πολιτισμούς. Τώρα πια που ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και δεν ταξιδεύω και τόσο συχνά, θέλησα να δημιουργήσω στο χαρτί μια ομάδα μικρών δημοσιογράφων που θα ταξίδευαν αυτοί αντί για μένα.
Μου αρέσουν πολύ τα μυστήρια κι έτσι ήθελα οι Αόρατοι Ρεπόρτερ να λύνουν διάφορα μυστήρια (αθλητικά, μουσικά, κινηματογραφικά, λογοτεχνικά και άλλα) και να αποκαλύπτουν όσα βρίσκουν στο μπλογκ τους.



 
3. Περιέγραψέ μας με λίγα λόγια την υπόθεση του νέου βιβλίου.

Μια ταινία τρόμου γυρίζεται στο Παρίσι αλλά τα γυρίσματα όλο διακόπτονται. Κάποιοι λένε ότι είναι στοιχειωμένη και ότι βλέπουν φαντάσματα. Άλλοι υποστηρίζουν πως η ταινία θα πει μεγάλες αλήθειες όταν ολοκληρωθεί και γι' αυτό κάποιος θέλει να τη σαμποτάρει. Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ θα στείλουν την ανταποκρίτριά τους τη Μυρτώ στα γυρίσματα για να υποκριθεί την ηθοποιό και να προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο πριν να είναι αργά...



1 σχόλιο:

Lyriel Bee είπε...

Ανυπομονώ να το πάρω στα χέρια μου! Ωραία η συνέντευξη ;)
Φιλάκια!