3.3.12

Τα πιο περίεργα φυσικά φαινόμενα στον κόσμο!

Τα πιο περίεργα φυσικά φαινόμενα στον κόσμο!(PHOTOS)
Aπό την ανταποκρίτριά μας Ιωάννα!




Όσο έξυπνος κι αν είναι ο άνθρωπος, ή νομίζει πως είναι, χρειάζονται πολλά περισσότερα για να ξεπεράσει την άκρατη επινοητικότητα της Μητέρας Φύσης.
Επίσης, πρόκειται για την κλασική περίπτωση, όπου όσο κι αν μαθαίνουμε για τον κόσμο γύρω μας, εκείνη έχει ακόμα τη δύναμη να μας καταπλήσει.
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις προέρχονται από τα πιο μικρότερα πράγματα. Για παράδειγμα, ορισμένοι από τους πιο απίστευτους οργανισμούς στον πλανήτη είναι συχνά μικροσκοπικά έντομα και άλλα μικροβιακά πλάσματα, παρά κάποια άλλα τεράστια, επιφανειακά πιο εκλεπτυσμένα ζώα που ελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες στο ζωολογικό κήπο.
Από την άλλη πλευρά πολλά από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα συμβαίνουν στην μεγαλύτερη πλευρά της κλίμακας, όπως όταν ένας σεισμός κυριολεκτικά αλλάζει το σχήμα της γης για πάντα ή -όπως με τη σχετικάπρόσφατη Ισλανδική πανωλεθρία- όταν η στάχτη από ένα και μόνο ηφαίστειο μπορεί να προκαλέσει το χάος σε μία ολόκληρη ήπειρο.
Αλλά τα καλύτερα είναι και τα πιο περίεργα, τα «τέρατα της φύσης» που κάποιοι επιστήμονες μπορούν να εξηγήσουν πολύ εύλογα και λογικά αν και οι περισσότεροι από εμάς (αυτό υποθέτουμε...) δεν πολυνοιάζονται.
H αλήθεια είναι πως μας αρέσει η μαγεία, το μυστήριο, η ατόφια ανεξήγητη φύση της... Φύσης, και προτιμούμε να μείνουμε μόνοι για να την απολαύσουμε.
 
Τα πιο περίεργα φυσικά φαινόμενα (2)
 
Το Yellowstone, ο πιο διάσημος θερμοπίδακας του κόσμου, ονομάζεται έτσι λόγω της εκπληκτικής συνέπειας του να εκρήγνυται εκτοξεύοντας ζεματιστό νερό. Σχεδόν κάθε μία ώρα, πάνω από 38.200 γαλόνια καυτού νερού εκτοξεύονται στον αέρα, ψηλότερα από 30 μέτρα, πριν πέσουν στον ποταμό Firehole.
Ανακαλύφθηκε το 1870 και από τότε έχουν καταγραφεί περισσότερες από 30.000 εκρήξεις. Οι επισκέπτες έχουν καμιά φορά δοκιμάσει να κάνουν την μπουγάδα τους εκεί, με τα λινά και βαμβακερά υλικά να καθαρίζονται αποτελεσματικά από το ζεστό νερό, αν και τα μάλλινα συχνά καταστρέφονται σε σημείο που να μην φτιάχνονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: