1.1.12

Πού θα προτιμούσατε να ζείτε; Σε μια μεγάλη πόλη ή στην επαρχία;



Ένα άρθρο του Νο1 Ανταποκριτή μας, του Κώστα.


Όλοι θα έχετε αναρωτηθεί: πού ζεις καλύτερα; Στην πόλη ή στην επαρχία; Για πολλούς και τα δύο είναι καλά, για λίγο όμως.

Για άλλους η πόλη είναι μια διέξοδος στην καθημερινή ρουτίνα μια και προσφέρει πολλές ευκαιρίες. Για άλλους το χάος, τα αυτοκίνητα, η κίνηση στους δρόμους και η βαβούρα του κόσμου είναι ένα προσωπικό μαρτύριο και τους πονοκεφαλιάζει.

Στην επαρχία, από την άλλη, μερικοί πιστεύουν πως ζεις με την ηρεμία σου, χωρίς αυτοκίνητα, σε μια δικιά σου μονοκατοικία, με τα πουλάκια να κελαηδούν - και πως όλα είναι χαλαρά. Για άλλους είναι η απόλυτη κατάθλιψη - χωρίς μαγαζιά, αυτοκίνητα και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που μπορεί κάποιος να λαχταρά.




Τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως είναι φυσικό, μαζεύουν πάντα κόσμο, είτε μιλάμε για τουρίστες είτε για απλούς ανθρώπους της επαρχίας. Ας πάρουμε για παράδειγμα την Αθήνα που είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Ελλάδας. Άνθρωποι της επαρχίας συχνά κατευθύνονται προς την Αθήνα ή άλλες μεγάλες πόλεις με την ελπίδα να βρουν δουλειά. Πολλοί θεωρούν την Αθήνα ακριβή πόλη. Πιστεύω πως αυτό εξαρτάται από τον τρόπο που θέλεις να κάνεις την ζωή σου.

Στην πόλη υπάρχουν ευκαιρίες δουλειάς και διασκέδασης. Μια απλή οικογένεια μπορεί να περάσει ευχάριστα ένα Σαββατοκύριακο πηγαίνοντας σε ένα θέατρο ή σε ένα σινεμά. Επίσης για τους νέους υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα, λόγω των πολυεθνικών εταιριών αλλά και των μεγάλων ελληνικών αλυσίδων καταστημάτων που δραστηριοποιούνται εκεί. Με το σωστό ψάξιμο η Αθήνα μπορεί να γίνει ένας καλός τόπος διασκέδασης.

Στην επαρχία από την άλλη τα πράγματα ρέουν πιο ομαλά. Οι κάτοικοι των επαρχιακών πόλεων ή χωριών γνωρίζονται μεταξύ τους και υπάρχει μια "σχετική" αλληλεγγύη. Οι νέοι μπορούν να ασχοληθούν με τη γεωργία, τη γεωπονική ή την κτηνοτροφία. Θεωρώ πως υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες από τις πόλεις και είναι πιο ακριβά γιατί μερικά μαγαζιά έχουν το μονοπώλιο.

Προσωπική μου άποψη: στην πόλη μου αρέσει πιο πολύ.








Εσείς τι πιστεύετε; Σε ποια κατηγορία ανήκετε;




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ

Ανώνυμος είπε...

o kathenas tis proteimiseis tou