1.10.11

Τετράχρονη ζωγράφος εκθέτει σε γκαλερί της Νέας Υόρκης


Μια είδηση που μας έστειλε η ανταποκρίτριά μας η Εύη! #


Ένα τετράχρονο κορίτσι από τη Μελβούρνη, όπως φαίνεται, έχει κάνει άνω κάτω τους φίλους της τέχνης στη Νέα Υόρκη και όχι μόνο. Η μικρή Αελίτα Άντρε πραγματοποιεί ατομική έκθεση ζωγραφικής στη Νέα Υόρκη, η οποία θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου, και ήδη κάποιοι πίνακές της πωλήθηκαν έως και 24.000 δολάρια ο ένας!

Η μικρή Αελίτα, που συγκρίνεται με τους «γίγαντες» της τέχνης Πικάσο και Τζάκσον Πόλοκ, ξεκίνησε να ζωγραφίζει από την ηλικία των δύο ετών. Η διευθύντρια της γκαλερί, Άντζελα Ντι Μπέλο, κάνει λόγο για «φοβερό ταλέντο», το οποίο, προφανώς, κληρονόμησε από τους γονείς της, Νίκα Καλασνίκοβα και Μάικολ Αντρέ, αφού και οι δυο τους είναι ζωγράφοι. Τα έργα της είναι γεμάτα χρώματα, ζωντανά και αφηρημένα στα οποία κολλά πάνω μικρά αντικείμενα, αλλά και παιχνίδια.

«Δεν έχει εκπαιδευτεί, δεν γνωρίζει τι σημαίνει ιστορία τέχνης, δεν σκέφτεται ότι ακολουθεί τα χνάρια του Πικάσο ή κάτι τέτοιο» λέει ο πατέρας της Αελίτα. «Είναι εντελώς αθώα και με αυτό το αθώο μάτι εκφράζεται πάνω στον καμβά». Η Αελίτα είχε την ευκαιρία να αναδείξει τους πίνακές της, όταν ο Μαρκ Τζέιμισον, διευθυντής της γκαλερί Brunswick της Μελβούρνης, ανακάλυψε τα δημιουργήματά της και ενθουσιάστηκε.
* Διαβάσατε κάτι που σας άρεσε; Στείλτε το στους Αόρατους Ρεπόρτερ, γίνετε κι εσείς ανταποκριτές μας! -> enteka11@gmail.comΔεν υπάρχουν σχόλια: