16.5.10

Τσίρκο με ζώα

1circus

Την τελευταία τριετία ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διενεργεί εκστρατεία με τίτλο «Ελλάδα: χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα» και πολλοί Δήμοι (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ορεστιάδας, Σερρών, Πάτρας, Κοζάνης, Γρεβενών κ.α.) έχουν ήδη λάβει ανάλογες αποφάσεις στα Δημοτικά τους Συμβούλια.

Τώρα διαβάζουμε ότι ο Δήμος Καστοριάς δέχτηκε στα μέρη του να δώσει παραστάσεις ένα τσίρκο που έχει ζώα και δε συγκινείται καθόλου απ' το ότι αυτά τα ζώα βασανίζονται - και απ' το ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι διασκέδασης που δεν πληγώνουν τα ζώα.

celebrity-circus-coming-to-nbc

Μ' αυτή την ευκαιρία ας δούμε γιατί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ (αλλά και δεκάδες χιλιάδες πολιτών που έχουν ήδη υπογράψει την σχετική αίτηση) ζητά να γίνει η χώρα μας μια χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα:

• Το παράνομο κυνήγι ειδών υπό εξαφάνιση είναι από τους κύριους προμηθευτές των τσίρκο. Για να συλληφθεί ένα μικρό εξοντώνεται η μητέρα του ή και ολόκληρη η αγέλη.

• Τα περισσότερα ζώα που συλλαμβάνονται πεθαίνουν, είτε στη μεταφορά είτε στη διάρκεια της εκπαίδευσης.

• Οι συνήθεις μέθοδοι εκπαίδευσης είναι: πείνα, δίψα και ανελέητο ξύλο.

• Ο παγκόσμιος παράνομος τζίρος από το εμπόριο άγριων ζώων και προϊόντων είναι τρίτος μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

• Οι συνθήκες μεταφοράς και διαβίωσης είναι εντελώς αφύσικες για τα άγρια ζώα (κλουβιά-κατοικίες πολύ μικρών διαστάσεων, πλήρης ακινησία για το 90% της ζωής τους, απότομες κλιματικές αλλαγές, τροφή κακής ποιότητας που συχνά περιλαμβάνει και τα αδέσποτα ζώα της περιοχής).

• Η παντελής έλλειψη κτηνιατρικής φροντίδας αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι κανένα τσίρκο δεν περιλαμβάνει κτηνίατρο στο προσωπικό του.

• Τα ζώα που γερνώντας είναι ανίκανα να εργασθούν, πωλούνται για να γίνουν πειραματόζωα ή κονσέρβες ή εγκαταλείπονται οπουδήποτε ή εκτελούνται.

• Όπου η εκπαίδευση δεν τρομοκρατεί αρκετά το ζώο ώστε να εκτελέσει τα εντελώς έξω από τη φύση του νούμερα (π.χ. φλεγόμενο στεφάνι για τις τίγρεις, ισορρόπηση στο ένα ή τα δύο πόδια για τους ελέφαντες) τότε η λύση για τους εκπαιδευτές είναι οι ναρκωτικές ουσίες.

.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: