29.3.10

Η Άνοιξη ήρθε, οι αρκούδες ξύπνησαν

.
ΞΥΠΝΗΜΑΤΑ
στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

irinigiorgakis

Μέσα στο ακόμη χιονισμένο Καταφύγιο της Αρκούδας, στο Νυμφαίο της Φλώρινας ξύπνησαν από το χειμέριο ύπνο και οι 13 αρκούδες. Φέτος ο χειμώνας που σε μας φάνηκε σύντομος ήταν ικανοποιητικός για τις αρκούδες αφού είχε πολύ χιόνι που τις κράτησε σε ύπνο περίπου 2,5 μήνες (Ιανουάριος-Μάρτιος).

Ο υπέργηρος –για τα παγκόσμια δεδομένα ορίου ζωής των αρκούδων (20-25 έτη)- σαρανταπεντάρης Ανδρέας, τα κατάφερε και φέτος και ξύπνησε ακμαίος.

Ο Γιωργάκης με την Ειρήνη μοιράστηκαν και φέτος την ίδια φωλιά και ξύπνησαν ταυτόχρονα.

Τα άλλα μέλη της παρέας τους, Μήτσος, Κατερίνα και Κυριάκος δείχνουν να έχουν μεγάλη όρεξη μετά την περίοδο του ύπνου και της αφαγίας. Η Βέσνα που βρίσκεται στον ίδιο χώρο του Καταφυγίου παραμένει νευρική αφού κοιμήθηκε τελευταία και ξύπνησε πρώτη.

irini

Η Τασούλα μετά το πρώτο ξύπνημά της, πρόσθεσε κι άλλα φύλλα στο στρώμα της κι επέστρεψε στη φωλιά της για να ξυπνήσει τελευταία όπως κάθε χρόνο. Ο Μίσα κοιμάται ακόμη, ενώ οι Μπάρμπαρα, Μανώλης, Γιώργος και Ντιούκ έχουν ξυπνήσει για τα καλά και κινούνται ζωηρά.

Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να επισκέπτονται το Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο Φλώρινας αλλά και το Καταφύγιο του Λύκου στην Αγραπιδιά. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.arcturos.gr/ και στο 2386 0 41500.
.
.
.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γεια σας! εγω μολις ξεκυνισα να διαβαζω το βιβλιο και το βροσκω τελειο!