20.3.10

Αόρατοι στ' αλήθεια!

.
Επειδή οι Αόρατοι Ρεπόρτερ είναι νεαροί σε ηλικία, είναι και υπεράνω πάσης υποψίας - άρα σχεδόν αόρατοι. Σε μερικά χρόνια όμως ίσως να γίνουν τελικά όνομα και πράγμα.

Διαβάζω στο Βήμα:

Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν επαναστατικό μηχανισμό που, λειτουργώντας ως «αόρατος μανδύας», έκρυψε ένα εξόγκωμα που βρισκόταν πάνω σε μια επιφάνεια χρυσού. Ο μηχανισμός εκτρέποντας το φως έκανε αόρατα τόσο το αντικείμενο όσο και την επιφάνεια και στις τρεις διαστάσεις, κάνοντας ένα μεγαλύτερο βήμα από αντίστοιχες προηγούμενες έρευνες που είχαν κατορθώσει να κρύψουν αντικείμενα αλλά μόνο στις δύο διαστάσεις αφού φασματοσκοπικά ήταν ορατά.

Ο Τόλγκα Ερτζιν, μέλος της ερευνητικής ομάδας δήλωσε: «Τα πετυχημένα πειράματα σε αυτή την τεχνολογία τα τελευταία χρόνια είναι κάτι πολύ συναρπαστικό, αφού ο άνθρωπος ανέκαθεν επιθυμούσε είτε να βρει τρόπο να κρύβει και να κάνει αόρατα τα αντικείμενα είτε ακόμη και να γίνει ο ίδιος αόρατος. Η έρευνά μας κάνει ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση και δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα αόρατα. Φυσικά θα περάσουν πολλά χρόνια ώσπου να καταφέρουμε να αναπτύξουμε συστήματα που θα μπορούν να κάνουν αόρατα μεγάλα αντικείμενα όπως ανθρώπους, αυτοκίνητα κτλ.» 

invisibility_4851
(με το καλό!)
.
.
.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΝΔΥΑ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΘΕΜΑΤΑ!

ΜΑΡΙΑ Β.