.
Τα περισσότερα παιδιά (και πολλοί μεγάλοι) αντιπαθούν το μπρόκολο. Μεγάλο λάθος.
Διάβασα σήμερα ένα άρθρο στην Καθημερινή: Λαχανικό εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά από τους αρχαίους Ρωμαίους, στους οποίους οφείλει και το όνομά του: broccus, που σημαίνει βλαστάρι. Tελευταία, και ιδίως λόγω των εντυπωσιακών αντικαρκινικών -και όχι μόνο- ιδιοτήτων του, έχει κερδίσει την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού. Και, όπως συνιστούν οι επιστήμονες, για να αποκομίσει κανείς τα ευεργετικά οφέλη του (περιέχει βιταμίνες A, B1, C, β-καροτίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο), πρέπει να καταναλώνεται τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.
περισσότερα...
.
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου